Regionalne, Ruda, Blada – oto premierowe piwa Browaru Rybnik

Regionalne Lager, Blada Pszenica, Ruda AIPA – tych trzech rodzajów piw będziemy mogli napić się premierowo, dzięki odtworzeniu tradycji piwowarskiej w Rybniku. 

Piwo z tradycją w nowoczesnym wydaniu, to hasło promujące Browar Rybnik. Pomysł na kontynuację historii browarniczej w Rybniku zrodził się z sentymentu do tradycji i miejsca, w którym żyjemy. Przedsięwzięcie rozpoczęli pasjonaci nietuzinkowych projektów biznesowych, którzy zapraszają do współpracy lokalną społeczność. To mieszkańcy Rybnika i fani Browaru Rybnik na Facebooku, mieli okazję wyboru projektu etykiet dla naszych piw. Koncepcja, która wygrała łączy ze sobą tradycję z nowoczesnością i co najważniejsze przedstawia kultowe dla miasta budynki, które narysowała Pani Kazimiera Drewniok.

Jakie będą nasze pierwsze piwa?

Regionalne, to piwo dolnej fermentacji o łagodnym posmaku goryczki. Eksponuje profil słodowy, ze swoistym posmakiem przypieczonej skórki chleba. 

Blada, to klasyczne piwo drożdżowo-pszeniczne, czyli Hefeweizen. Delikatnie musujące o łagodnej goryczce z nutami banana i goździków. 

Ruda, to piwo, które zawdzięcza swój charakter i aromat amerykańskiemu chmielowi Mosaic. Posiada złożony aromat nuty owoców tropikalnych i cytrusowych. Chmielone na zimno.

Więcej o naszych piwach możesz przeczytać TUTAJ

Więcej wpisów

Żużlove na PO-BANDZIE.COM.PL

Cieszymy się, że nasze piwo wspierające klub żużlowy z Rybnika zyskało już tylu fanów i kibiców. Zapraszamy na po-bandzie.com.pl

Przykro nam!

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Wyglądasz tak młodo!

Masz ukończone 18 lat?