Regionalne Lager, Blada Pszenica, Ruda AIPA – tych trzech rodzajów piw będziemy mogli napić się premierowo, dzięki odtworzeniu tradycji piwowarskiej w Rybniku.
Piwo z tradycją w nowoczesnym wydaniu, to hasło promujące Browar Rybnik. Pomysł na kontynuację historii browarniczej w Rybniku zrodził się z sentymentu do tradycji i miejsca, w którym żyjemy. Przedsięwzięcie rozpoczęli pasjonaci nietuzinkowych projektów biznesowych, którzy zapraszają do współpracy lokalną społeczność. To mieszkańcy Rybnika i fani Browaru Rybnik na Facebooku, mieli okazję wyboru projektu etykiet dla naszych piw. Koncepcja, która wygrała łączy ze sobą tradycję z nowoczesnością i co najważniejsze przedstawia kultowe dla miasta budynki, które narysowała Pani Kazimiera Drewniok.
Jakie będą nasze pierwsze piwa?
Regionalne, to piwo dolnej fermentacji o łagodnym posmaku goryczki. Eksponuje profil słodowy, ze swoistym posmakiem przypieczonej skórki chleba.
Blada, to klasyczne piwo drożdżowo-pszeniczne, czyli Hefeweizen. Delikatnie musujące o łagodnej goryczce z nutami banana i goździków.
Ruda, to piwo, które zawdzięcza swój charakter i aromat amerykańskiemu chmielowi Mosaic. Posiada złożony aromat nuty owoców tropikalnych i cytrusowych. Chmielone na zimno.
Więcej o naszych piwach możesz przeczytać TUTAJ